[UITVERKOCHT] Tot ik doodgaat, blijf ik radiopiraat

Film- en feestavond met oud- dj’s

“Tot ik doodgaat, blijf ik radiopiraat”

Etherpiraten waren een fenomeen in de jaren tachtig van de vorige eeuw. In het Westland waren het er zo’n 30. Van allerlei pluimage. Je had ‘grote jongens’ als Radio De Glazen Stad, Holiday Radio en Radio Westland. Daaromheen had je heel veel kleinere zenders  als  Radio Horizon (Kwintsheul) en Radio Roos (Wateringen).

Voor de documentaire ‘tot ik doodgaat, blijf ik radiopiraat’ heeft filmmaker Angelo Damen 14 dj’s van toen geïnterviewd. Hij was zelf ook dj bij Radio Intiem in Monster. Damen maakte eerder al de succesvolle documentaire ‘de laatste kouwe tuinder van het Westland’. Damen: “Net als in die film heb ik ook nu geprobeerd een stukje Westlandse cultuurhistorie vast te leggen.” Heel veel foto’s, audiofragmenten en prachtige anekdotes, maken ook van zijn nieuwste film een ‘trip down memory lane’.

Opkomst en ondergang voor de Westlandse etherpiraten omvatte een periode van ongeveer vijftien  jaar. Sommige zenders hielden het na een paar jaar al voor gezien omdat de inbeslagnames, hoge boetes  en dreigende celstraffen iets te zwaar gingen wegen. Eind jaren 80 waren de meesten wel verdwenen. De overheid zette in op legale lokale en regionale zenders en de piraten moesten daarvoor wijken.

Na afloop van de filmvoorstelling draaien o.a. Margaret  van Leeuwen (Radio Westland) en Theo Verhulst (Radio Roos)  vinylplaten uit de jaren 80.

 

Poster

Ze klommen met gevaar voor eigen leven in 15 meter hoge zendmasten. Ze verstopten zenders in met lood bekleedde bakken zodat ze niet uit te peilen waren. Er werd uitgezonden vanaf allerlei locaties: op zolder bij pa en ma, in een caravan of alle apparatuur stond gewoon uitgestald in een warenhuis. Schooljeugd was dagelijks druk met het aanvragen van verzoekjes op al die radiostations.

Een ding hadden ze gemeen, de liefde voor muziek. “Zonder muziek kan ik niet leven”, zegt André Zwinkels hierover. “Dichter bij de hemel kom je niet. Best bijzonder dat ik het heb mogen doen ”, kijkt Margaret van Leeuwen terug op haar avontuur bij Radio Westland.

Radio Westland

Margaret van Leeuwen van Radio Westland

Bandleden:

Radio Roos

Radio Roos

Bandleden:

Terug naar de agenda
online = korting

Friday

29 March

Prijs aan de deur: 10

Deuren open: 20:00

Start: 20:30

Westlands Pop Centrum Nederland 3

Lange Spruit 84
2291 LC Wateringen

Praktische informatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Goedkoper dan aan de deur!
Met korting!

Online tickets:

Geef hiernaast het aantal tickets aan dat je wilt bestellen en klik op de knop 'Koop Tickets'.

Het ticket dat je op je eigen e-mailadres ontvangt bevat een unieke QR-code die je aan de deur moet laten scannen.

LET OP! Tickets zijn online te koop tot de start van het evenement, daarna zijn tickets alleen nog verkrijgbaar aan de deur!

Laden Agenda