Yellofox + Amy Charlotte

Yellofox is een band met een indie-americana in a seventies vibe. Zij nemen Amy Charlotte mee voor een heerlijk muzikale avond.

Yellofox

Yellofox is groovende drums, een grote contrabas, een extravagante cello, viool, gitaren, mandoline en veel zang! Alles voor die indie-seventies-americana sound. En als je dat aanvult met het temperament en de energie van het ‘frontduo’ Jorieke en Marc, weet je zeker dat het geen stilzitten wordt. Verhalende anekdotes en prachtigste luisterliedjes worden met het grootse gemak afgewisseld door opzwepende ritmische songs, waarin de echo van zowel bluegrass, folk als indiepop in doorklinkt.

De muziek van Yellofox is beïnvloed door de grote songwriters uit de sixties en seventies. Denk aan Cat Stevens, Paul Simon, Gram Parsons, Jackson Brown. En in de magische cello van Jorieke de Vet hoor je Nick Drake in de verte. Maar wat vooral opvalt is de bijzonder samenzang van Jorieke de Vet en Marc Mosmans, het artistieke hart van Yellofox. Naadloos vinden de stemmen elkaar in meerstemmige melodieën die je meenemen naar het Amerika van weleer. Nostalgisch, melancholisch om je dan weer omver te blazen met een opzwepende groove waarbij het onmogelijk is om stil te zitten. Yellofox maakt muziek die je meeneemt.

Marc en Jorieke delen dezelfde passie voor verhalen vertellen. Zowel in de muziek als in de documentaires die ze samen maken. Het zijn altijd herkenbare menselijke emoties waar ze over schrijven. Twijfels, geluk, verlangen en verbazing vullen de teksten van de liedjes en daarmee ook een avond Yellofox. ‘Tomorrow will be gone, but this is today’. is de bijzondere titel van hun debuutplaat. En als we vertellen dat hun tweede plaat de titel: For the Dreamers’ draagt, dan weet je uit welk hout ze gesneden zijn.

Bandleden:

Amy Charlotte

Amy Charlotte is een 17-jarige singer-songwriter uit Ridderkerk. Haar muziek kan het best beschreven worden als indie pop/ballad, maar ze is ook zeker niet bang te experimenteren met andere genres. Voorbeelden hiervan zijn Indie rock en alternatieve pop. De genre van Amy’s muziek is zo gevarieerd, omdat zij zich veel laat inspireren door het Eurovisie Songfestival. Ook haalt zij haar inspiratie uit artiesten als Billie Eilish, S10 en Loreen.
Zoals deze artiesten, houdt Amy Charlotte van een stevige (en dramatische) opbouw in haar nummers. Hiervoor gebruikt zij vaak viool, maar ook vele andere snaar instrumenten.

Bandleden:

Terug naar de agenda
online = korting

Friday

22 September

Prijs aan de deur: 6,50

Deuren open: 21:00

Start: 21:30

Westlands Pop Centrum Nederland 3

Lange Spruit 84
2291 LC Wateringen

Praktische informatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Goedkoper dan aan de deur!
Met korting!

Online tickets:

Geef hiernaast het aantal tickets aan dat je wilt bestellen en klik op de knop 'Koop Tickets'.

Het ticket dat je op je eigen e-mailadres ontvangt bevat een unieke QR-code die je aan de deur moet laten scannen.

LET OP! Tickets zijn online te koop tot de start van het evenement, daarna zijn tickets alleen nog verkrijgbaar aan de deur!

Laden Agenda