Westland Metal Battle 204

Westland Metal Battle 2024

De selectie is rond en de volgende 3 bands gaan het tegen elkaar opnemen tijdens deze Metal Battle in willekeurige volgorde!

  • Odd Obsessions
  • Goldwölff
  • Subspectral

Dit initiatief wordt georganiseerd door Westland Metal Meeting en WPC Nederland 3, met als doel het Metal genre te promoten in onze regio en het stimuleren van eigen werk. Westland Metal Meeting is een jaarlijks Metal festival waar zowel lokale als landelijk grote namen staan. WPC Nederland 3 organiseert jaarlijks zoon 6 MetalThraxx edities, hierbij ligt met name de focus op bands uit de regio.

De winnaar mag de 8e editie van Westland Metal Meeting aftrappen op 5 Oktober 2024. Dit festival wordt jaarlijks georganiseerd in Monster met een divers aanbod in het Metal genre. De ideale kans om bands ruim podium te geven bij een breder publiek!

Ondanks dat dit een “Battle” is, willen wij ook graag bands en de metalheads uit de regio bij elkaar brengen.”

Kopie van Kopie van Metal Battle 1

 

Odd Obsessions

Odd Obsessions is een band die muziek maakt die dient als ontsnapping aan de monotonie van het dagelijkse leven en de alledaagse gesprekken die ons omringen. De band wil de diepste en meest gepassioneerde obsessies van mensen verkennen via hun muziek. Met hun debuutalbum ‘Self-reflection Of A Pessimist’ gaf Odd Obsessions luisteraars een kijkje in de muzikale ethiek van de band.

Hun muziek is een unieke mix van introspectieve en reflectieve thema’s, doordrenkt met energieke en donkere invloeden waarbij belangrijke sporen van rock and roll in elk nummer merkbaar zijn. Het debuutalbum kreeg lovende kritieken en werd door Zware Metalen erkend als een van de openbaringen van de ‘Sounds Of Hell’ samenwerking. De scheurende gitaarriffs en solide productie van het album trokken de aandacht van zowel muziekliefhebbers als critici.

In 2022 begon Odd Obsessions aan hun eerste gigs na een lange stilstand als gevolg van de pandemie, waarbij ze bij verschillende lokale shows door heel Nederland zijn gaan spelen. De opwindende live-optredens van de band lieten het publiek in de ban en zorgden voor een toegewijde fanbase. 2023 staat voor de band in het teken van de release van hun debut-album ‘Condone By Silence’, waarbij de album cycle is afgetrapt met een spectaculaire release party in een uitverkochte Willem-twee in Den Bosch.

Bandleden:

Goldwölff

Embark on a sonic adventure with our 5-piece heavy rock n’ roll band. Fronted by the powerful vocals of Jan-Willem Kerpershoek, our lineup features Vincent de Bruijn and Lex van der Zwaal on guitars, Rinus Veldhuijzen holding down the bass, and the rhythmic pulse provided by Robbert Olierook on drums. Together, we deliver tunes that get you fucked and resonate with a rebellious ‘Yeehaw,’ creating a raw, rowdy, and unforgiving sound.

Bandleden:

Subspectral

The five-piece Dutch metal band Subspectral brings chunky riffs, progressive rhythms and surprising song structures, but also melody. Modern metal with a progressive touch where experimentation is not shunned, but where it is also allowed to just rock!

Bandleden:

Terug naar de agenda

Saturday

4 May

Prijs aan de deur: Gratis

Deuren open: 21:00

Start: 21:30

Westlands Pop Centrum Nederland 3

Lange Spruit 84
2291 LC Wateringen

Praktische informatie

Laden Agenda