Sweet Mary Jane

Blues rock

Over Sweet Mary Jane

Zoals de naam van de band al doet vermoeden brengt Sweet Mary Jane haar publiek in de hogere sferen van de muziek uit de jaren 60 en 70.Dit power-trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock.De afgelopen drie jaar heeft Sweet Mary Jane indruk weten te maken met haar live shows en staat zij hoog en stevig genoteerd als een van de best geboekte blues-acts van Nederland (bron: Dutch Blues Foundation). Het repertoire van Sweet Mary Jane bestaat uit songs van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix en een groot aantal eigen composities. In september 2018 is Underwater World part one in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs veel lokale radiostations zoals Omroep Friesland en Countdown Cafe NH. Inmiddels is ook part two van Underwater World uitgebracht.Fred, op de gitaar en zang, speelde o.a. in voorprogramma's van Golden Earring, Rory Gallagher, Argent en Luther Allison. Ook zat hij in de Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Met EXP was hij te zien in VPRO-televisie programma Reiziger in Muziek. Vanwege de vele optredens kan de samenstelling rondom Fred en Sweet Mary Jane variëren vanuit een groep vaste drummers en bassisten.Eenmaal op het podium gaat Sweet Mary Jane los en geeft zij een energieke en wervelende show waar de vonken van af springen. Is het Rock? Is het Blues? Is het Blues Rock? Sweet Mary Jane houdt niet van ingewikkeld, het motto is "All You Can Eat".

Volg deze band

Bob

Rock

Over Bob

BOB werd in 2013 opgericht door vijf doorgewinterde Haagse muzikanten. De band doet een genereuze greep uit honderden Bob Dylan songs van de afgelopen 50 jaar. Het repertoire van de band heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een krachtige doorsnede van het werk en de stijlen van Bob Dylan, van de vroege protestsongs tot de latere mix van country, folk en rock. Ons bandgeluid is gebaseerd op het wat stevigere rock-geluid van Dylan’s begeleidingsband in de jaren ‘90. Met de komst van Special Guest violist Bert Tielens werd het materiaal van onder andere het album Desire (1976) beter bereikbaar. Met enige regelmaat spelen wij het hele album integraal als onderdeel van ons optreden.

Geef al dat materiaal aan zes podiumbeesten waaronder zanger Johan ter Schegget en gitarist Boris Matekovic en het resultaat is een afwisselende en aanstekelijke avondvullende belevenis die geen moment verveelt en ook de niet-kenner aanspreekt.Line up:

Johan ter Schegget zang, bluesharp

Boris Matekovic gitaar, banjo, ukelele

Bert Tielens viool, bluesharp, zang

Mart de Jong hammond orgel, accordeon, zang

Dennis Tebbenhof drums

Jan Willem Toersen bas

Volg deze band

Prijs: € 3

Aan de deur: € 5

Deur open: 21:00

Start: 22:00

Deel het met je vrienden!

Volg ons op facebook!

Naar onze facebook pagina

Spelen in 3?

Laat het ons weten!

Voor alle genres is er plek!

Meer informatie

Vrijwilliger

bij Drie

Dat is echt wat voor jou!

Meer informatie

Vragen?

Stel ze gerust!

Nieuwe ideeën? Mist u informatie?

Laat het ons weten